© 2020 Zomerhuis in Zeeland
logo

Voorzieningen op en buiten het park

Op het vakantiepark ‘de Zeeuwse Parel´

Ons huisje ligt dan wel op het vakantiepark de Zeeuwse parel maar de verhuur aan gasten zoals u geschiedt buiten het vakantiepark om op particuliere basis tussen u, als gast(en), en ons. De huizen op dit deel van het park zijn nl. particulier / ons eigendom. Het vakantiepark de Zeeuwse Parel meldt op haar website: ‘een “ruwe diamant” te zijn die in verschillende fases zal behoren tot één van de meest milieuvriendelijke, gezinsvriendelijke en mooiste vakantieparken in het gebied. Het vakantiepark grenst aan natuurgebied De Pluimpot en bestaat sinds begin 1965. Voorheen heette het De Pluimpot. Inmiddels zijn renovaties en verbouwingen gestart om meer luxe chalets, bungalows, kampeerplaatsen, seizoenplaatsen en vaste plekken te creëren. Het vakantiepark is uitgerust met een restaurant, buitenactiviteiten, sportfaciliteiten en biedt een unieke ervaring door de ligging direct aan het strand.

Het park ligt met slechts een hoge dijk ertussen meteen aan de Oosterschelde. Via de parkeerplaats voor bezoekers achter de receptie bent u helemaal snel bij het strand (slechts een vijf honderd meter vanaf het huisje) en het natuurgebied de Pluimpot en het fiets/wandelpad dat langs de dijk loopt. Het feit dat het strandje zo dichtbij is maakt het voor gezinnen met kleine kinderen aantrekkelijk om hier te komen; zandkastelen en dammetjes bouwen, vliegeren.

Op het vakantie park is een restaurant/brasserie. Gedurende het seizoen kunt u daar terecht voor frites, ijsjes etc.

Buiten het park

Niets is leuker dan zelf restaurantjes te vinden waar je dan achteraf stelt heerlijk gegeten te hebben. Toch willen we u een aantal opties noemen.

Op 150 meter loopafstand vanaf de uitgang rechtdoor over de Gorishoeksedijk ligt op nr. 25 (de T-splitsing) een leuk informeel restaurantje SMAEK (0166662457) waar ze veel spellen hebben voor de kinderen. Achter het restaurantje ligt een speeltuintje voor de kinderen. Lunch gerechten (soep, tosti’s, broodjes, uitsmijters etc.) kunt u tot 16 uur bestellen. Zowel vega-gerechten, maaltijdsalades als pasta’s kunt u de gehele dag door bestellen.

Brasserie de Zeester
Als u de weg omhoog uit het park neemt en rechts bijna 180 graden terug draait zult u richting de Oosterschelde de dijk op gaan waar u na de vocht links Brasserie de Zeester ziet. Dit is een leuke plek waar veel duikers de zee in ziet gaan. Op de site zegt de Zeester het gehele jaar open te zijn van woensdag t/m zondag. Doordeweeks vanaf 12 uur en in het weekend staat de koffie al om 11 uur klaar. Er staat heel wat op de menukaart; naast small bites als vegetarische loempia’s, is er biefstuk en elke week een wisselend 3-gangen diner, vegetarische Thaise salade, vega salade en vegaburger ook een vispotje v/d chef, trio vis en gebakken mosselen. Als nagerecht naast Kaatje Mossel (ijs) is er ook een dessert onder de intrigerende naam “hete liefde”.

Chinees restaurant “Nieuw eiland Tholen”
Spuidamstraat 14-16 Scherpenisse (31166663785).
In het weekend heeft dit restaurant een uitgebreid buffet waar je onbeperkt kan eten en (alcoholvrij) drinken voor een vaste prijs. Je hebt veel keus, ook wat betreft de desserts, je maakt je eigen soft ijsje en veel meer combinaties.

Hart van Tholen, in Tholen
Als u een paar dagen in Scherpenisse bent dan moet u zeker het voormalig vestingstadje Tholen bezoeken. Op de markt 11 vindt u het hart van Tholen 31166604845 dat als eetcafé staat vermeld. M.u.v. dinsdag en woensdag als het gesloten is, kunt u hier terecht voor allerlei menu’s (ook beperkt vegetarisch) en pannenkoeken.

In Stavenisse, helemaal in t Westen van Tholen-eiland heb je restaurant het Packhuys op de Stoofdijk nr. 13.

Winkels

In St. Maartensdijk vindt u een SPAR en Lidl (nr. 23-27) tegenover elkaar op de markt in de markstraat. In het verlengde van die straat, de kaaistraat, tref je ook lunchrooms, pizzeria Halil Shoarma, café bar de buurvrouw, een bakkerij, bloemenshop en een Rabobank en nog meer aan.

Wandelen, fietsen en attracties

Hiervoor zijn genoeg mogelijkheden. Tholen is een fiets- en wandeleiland bij uitstek.
Fietsen zijn te huur bij rijwielhandel G. Larooy, Weststraat 15, in Scherpenisse 0166662922. Ook bij het fietstransferium / landschapscamping Kruytenburg, op Kruytenburgseweg 4 in Poortvliet 0166 612403 (bgg 01613742195) zijn fietsen.te huur. Kruytenburg kan ook tegen een vergoeding fietsen komen brengen. Overigens is er ook een kruidentuin, en eeterij (open van maart t/m september), dat is een restaurant met een riant terras en een gevarieerd aanbod (reserveren 0612892530). Ook wifi. Dit kan een mooi startpunt zijn voor een dagje fietsen.

Wilt u of uw kinderen iets spannends doen? Zoek dan eens op de site van het park naar de term “skyshark”. Wie durft zich te laten afschieten als een kanonskogel?